Analogieën oefenen

analogieen-oefenen-woordrelaties-oefenen-uitleg-tips

Analogieën oefenen (woordrelaties): drie tips

Analogieën (woordrelaties) worden door Wikipedia als volgt gedefinieerd: "In de logica is een analogiebewijs een redeneervorm waarbij men op grond van een vergelijking met een ander geval een conclusie afleidt." (bron: Wikipedia). Omdat logica niet voor iedereen is weggelegd, en het inzien van logica iets zegt over intelligentie, zijn analogieën of dubbele analogieën vaak onderdeel van capaciteitentests. Analogieën oefenen is daarom aangeraden. Voordat u met een test begint raden wij aan de volgende tips te lezen. Als u onze gratis tests maakt raden wij aan goed de uitleg bij iedere vraag te lezen. Zo vormt u een goed begrip over hoe analogieën het best kunnen worden opgelost.

analogieen oefenen tips en uitleg

Analogieën test tip 1: schrijf tijdens het oefenen soorten analogieën (woordrelaties) op

Tijdens het oefenen zult u veel verschillende vormen van analogieën tegenkomen. Het opsommen van verschillende typen kan u helpen in de voorbereiding. Zo kunt u nog eens terugkijken naar de verschillende mogelijkheden die u bent tegengekomen tijdens het oefenen van analogieën tests. De logica kunt u altijd uit de uitleg halen. De ene analogie heeft bijvoorbeeld een gelijk aantal letters (voorbeeld: uit staat tot nip als grasveld staat tot tafeltje). De logica is hier 3 letters : 3 letters als 8 letters : 8 letters. Een andere logica kan zijn oorzaak staat tot gevolg of tegenwoordige tijd staat tot verleden tijd. Dit zijn slechts enkele voorbeelden die u tegenkomt tijdens het oefenen van analogieën. Verbale analogieën oefenen is dus bevorderlijk voor de uiteindelijke assessment score omdat u verschillende soorten logica al eens heeft gezien. Zie hier nog enkele voorbeelden:

Analogieën met een wiskundige transformatie: 1:10 als 10:100
Analogieën met een ingrediënt en eindproduct: bouillon staat tot soep als tomaat staat tot ketchup
Analogieën met tijd: gister staat tot overmorgen als maandag staat tot donderdag
Etc...

Analogieën test tip 2: Oefen genoeg analogieën en dubbele analogieën

Een logische maar bewezen tip. Het is bewezen dat het oefenen van tests een positieve invloed heeft op de score tijdens een assessment, dit geldt ook voor analogieën. Allereerst is het van belang enkele analogieën te oefenen om een gevoel te krijgen bij wat het inhoudt. Vervolgens kunt u dubbele analogieën oefenen. Dubbele analogieën zijn vaak veel moeilijker maar bevatten dezelfde logica. In de volledige capaciteitentest module vindt u zowel enkele als dubbele analogieën.

Analogieën oefenen tip 3: Bedenk zelf een paar verbale analogieën (woordrelaties) om te oefenen

Als u uzelf dwingt eens wat verbale analogieën (woordrelaties) te bedenken dan worden uw hersenen gedwongen de logica van een dergelijke redeneervorm te doorgronden. Wij raden het daarom sterk aan voor verschillende typen analogieën zelf een paar voorbeelden te bedenken. Sterker nog: we dagen u uit dit te doen, want het zal blijken dat het bedenken van een dubbele analogie helemaal nog niet zo gemakkelijk is!
analogieen-oefenen-woordrelaties-oefenen-uitleg-tips

4/5 - (48 stemmen)