Numeriek redeneren oefenen

numeriek redeneren oefenen uitleg

Numeriek redeneren oefenen: 3 tips voor een beter assessment

Lees de tips op deze pagina en ga daarna gratis numeriek redeneren oefenen. Op deze website krijg je tijdens numeriek redeneren oefenen goede tips, uitleg en feedback, en bovendien kun je gratis oefenen.

numeriek redeneren oefenen tips

Numeriek redeneren tip 1: Numeriek redeneren is kinderwiskunde

De beste numeriek redeneren tip die te geven is, is: heb je basisvaardigheden wiskunde op orde. Hieronder wordt een aantal hele simpele methoden gepresenteerd die absoluut noodzakelijk zijn als u op een assessment of capaciteitentest wilt uitblinken. Gebruik deze tips en uitleg tijdens het oefenen zodat numeriek logisch redeneren een kracht wordt op de assessment test. Naast het lezen van deze tips is de capaciteitentest oefenen of het assessment oefenen essentieel.

  • Percentuele stijging: ((nieuw-oud)/oud)*100. Uitleg: Jan wil een capaciteitentest oefenen of een assessment oefenen en ziet dat de prijs voor een assessment van 2 euro (oude prijs) is gestegen naar 3 euro (nieuwe prijs), hoeveel procent is de prijs dan gestegen? ((3-2)/2)*100=50%.
  • Gebruik een kruistabel. De simpelste variant werkt als volgt en is erg handig voor numeriek redeneren. Uitleg: Jan gaat numeriek redeneren oefenen en weet dat 57 vragen 70% van het totale aantal vragen is. Hij vraagt zich af hoeveel procent van het totaal aantal vragen 12 vragen is. Je kunt het vraagteken op iedere plek in de kruistabel zetten.

Numeriek redeneren oefenen

De bovenstaande twee methoden om een test op te lossen zijn slechts voorbeelden. Er bestaan uiteraard veel meer wiskundige handigheden en tips die een assessment of capaciteitentest gemakkelijker maken. Probeer zelf zoveel mogelijk methoden te identificeren en neem ze even kort door voordat je start met het assessment of de capaciteitentest. Genoeg uitleg? Ga dan gratis numeriek redeneren oefenen.

Echt goed worden met data? Bekijk deze Python cursus voor data science eens.

Numeriek redeneren oefenen assessment uitleg
Screenshot van de volledige capaciteitentest

Numeriek redeneren tip 2: Lees eerst de vraag

Veel numeriek redeneren tests beginnen met een verhaal, dit verhaal is bedoeld om voldoende informatie te geven om de onderstaande vraag te beantwoorden. Echter, het is vaak het geval dat in de uitleg van een vraag teveel informatie wordt verschaft met als doel om verwarring en 'information overload' te creëren. Het is daarom een goede tip om eerst de vraag te lezen. Als je weet wat de vraag is kun je de uitleg bij de som gerichter doorlezen en vooral de informatie oppikken die relevant is in de beantwoorden van de vraag.

Numeriek redeneren tip 3: Werk secuur

Tijdens het numeriek redeneren oefenen kun je beter secuur en langzaam werken dan slordig en snel. Het duurt nou eenmaal even om een verhaal bij een som helemaal te snappen. In veel tests wordt er bovendien een eindeloze hoeveelheid vragen aangeboden in beperkte tijd, waardoor veel tijdsdruk wordt ervaren. Echter, niemand krijgt alle vragen af, dus je kunt erg hoog scoren zonder alle vragen gezien te hebben. Uiteraard moet je wel proberen zo snel mogelijk te werken zonder dat het ten koste gaat van de nauwkeurigheid.

Al met al wordt numeriek redeneren als een lastige kluif ervaren op het assessment of de capaciteitentest. Deze tips en uitleg zouden je kunnen helpen tijdens het numeriek redeneren oefenen, gratis te vinden op deze website. Succes met het assessment oefenen en de capaciteitentest oefenen!
By Rik van der Wardt

numeriek redeneren oefenen uitleg

4.1/5 - (57 stemmen)