Letterreeksen oefenen

letterreeksen oefenen letterpatronen oefenen

Letterreeksen Oefenen / Letterpatronen Oefenen: 3 snelle tips voor een hogere score

Op deze website kun je gratis letterpatronen en letterreeksen oefenen. Lees eerst onderstaande tips door die je helpen beter te worden in letterreeksen oplossen.

letterreeksen oefenen uitleg en tips

Tip 1: houd altijd het alfabet bij de hand

Waar we dagelijks bezig zijn met tellen, noemen we niet iedere dag het alfabet op. Het is daarom veel gemakkelijker om patronen te herkennen in cijferreeksen dan in letterreeksen. Probeer maar eens het alfabet omgekeerd op te zeggen, lastig waarschijnlijk? Omdat we minder gewend zijn alfabetreeksen te herkennen is het ten zeerste aan te bevelen altijd te starten met het opschrijven van het alfabet op een papiertje. In de oefenmodule op deze website wordt het alfabet bij de opgaven gegeven, maar dat is niet altijd het geval. Noteer dus altijd eerst a tot z als je letterreeksen oefent!

alfabet bij oefenopgave capaciteitentest

Tip 2: schrijf de logica uit

Net als bij onze cijferreeksen tips raden we aan om de logica visueel te maken. Als mens kun je maar een beperkt aantal variabelen onthouden. Als je de logica niet uitschrijft loop je het risico om het geheel niet meer te overzien. Zeker bij lastigere letterreeksen of letterpatronen zoals bijvoorbeeld onderstaande. De tijd die je verliest met het visualiseren van de logica win je makkelijk weer terug omdat letterreeksen aanvullen gemakkelijker wordt.

letterreeksen aanvullen

Tip 3: letterreeksen en letterpatronen zijn er in veel soorten, welke krijg jij?

Wij krijgen vaak vragen van mensen over wat voor soort opgaven zij gaan krijgen op hun assessment. Helaas zijn wij niet in staat alle capaciteitentests van alle bedrijven in Nederland bij te houden. Ons advies is daarom: vraag wat voor soort opgaven je gaat krijgen op de capaciteitentest. Dit is niet gek om te vragen en geeft alleen maar aan dat je de capaciteitentest serieus neemt.

Onderstaand letterpatroon is een variatie op de bovenstaande reeksen. In onze volledige module komen diverse verschillende variaties op letterreeksen en letterpatronen voor.

letterpatroon voorbeeld

letterreeksen oefenen letterpatronen oefenen

3.9/5 - (29 stemmen)