Figuurreeksen oefenen inductief redeneren

figuurreeksen-oefenen-inductief-redeneren-oefenen-met-tips-en-uitleg

Figuurreeksen oefenen/inductief redeneren: gratis 4 tips en uitleg voor een goed assessment

Op deze website kun je gratis figuurreeksen oefenen en op deze pagina vind je tips en uitleg voor een goed resultaat op een capaciteitentest of assessment. Sommige bureaus noemen figuurreeksen inductief redeneren, dit is in principe hetzelfde. Als je de vier tips eigen maakt tijdens het figuurreeksen oefenen zul je je assessment goed doen!

figuurreeksen oefenen inductief redeneren

Tip 1: Deel het probleem op

De allerbeste tip voor tijdens figuurreeksen oefenen of inductief redeneren is om het probleem op te splitsen in delen. De kans kan je in 1x het juiste antwoord ziet is erg klein. Zoek daarom naar kleine patronen binnen het grotere probleem. In de onderstaande figuur zie je bijvoorbeeld dat het vierkant steeds een stompe hoek heeft. Deze wisselt van rechtsboven naar linksonder, dit is de oplossing van deelprobleem één. Daarnaast zie je dat iedere stap het aantal zwarte balletjes verdubbelt. De laatste stap die je moet bedenken is dat de zwarte balletjes 3x in dezelfde hoek staan, en daarna met de klok mee doorschuiven. Je ziet dat het antwoord gemakkelijk te vinden is met deze uitleg, maar zonder tips kan inductief redeneren lastig zijn. Veel vragen op een assessment of capacitententest zijn op deze manier op te delen in kleinere problemen.
figuurreeksen oefenen inductief redeneren tips uitleg

Tip 2: Kijk nooit naar de antwoorden

Tijdens het oefenen van figuurreeksen (inductief redeneren) moet je je in eerste instantie nooit laten leiden door de antwoordmogelijkheden. Houd je aan deze tip: probeer van je eigen logica uit te gaan. Pas als je er helemaal niet uitkomt kun je kijken of de antwoorden je op ideeën brengen, maar over het algemeen is het sneller en betrouwbaarder om zelf op zoek te gaan naar de logica achter de figuurreeks. Gratis figuurreeksen oefenen is altijd aan te raden, en als je uitgaat van je eigen logica en deze tips en uitleg gebruikt zul je hoog scoren op een capaciteitentest of assessment.

figuurreeksen oefenen

Tip 3: Begin gemakkelijk, en ga dan geleidelijk moeilijker

Net zoals bij de cijferreeksen tips en uitleg is het aan te raden om niet te moeilijk te beginnen. Op cijferreeksenoefenen.nl word je meegenomen van gemakkelijke vragen naar steeds moeilijker. Omdat er altijd uitleg, tips en feedback gegeven worden leer je geleidelijk steeds geavanceerdere problemen op te lossen. Dit heeft als voordeel dat het langer leuk blijft, en je niet afschrikt als vragen moeilijker worden, je bent namelijk voorbereid. Dit voordeel komt vooral naar voren in de volledige module die je optimaal klaarstoomt voor een assessment.

Wil jij goed leren werken met data? Bekijk de mogelijkheden voor data science opleidingen

Tip 4: zie je het even niet? Skip 1 figuur

Stel je hebt 4 figuren en je moet de vijfde in de reeks voorspellen. Vaak zie je dat dan figuur één, drie, en vijf erg op elkaar lijken (doordat veel patronen om en om herhalen). Als je het antwoord niet ziet kan het wel eens helpen om de tweede en vierde figuur te negeren. Immers, door het om en om patroon van veel reeksen zullen de eerste, derde, en vijfde figuur erg op elkaar lijken.

Ook bij inductief redeneren en figuurreeksen oefenen geldt: hoe meer oefening hoe hoger je scoort op een assessment of capaciteitentest. Neem deze tips en de gratis uitleg mee tijdens het oefenen, en je zult op het onderdeel figuurreeksen / inductief redeneren goed scoren!
By Rik van der Wardt
figuurreeksen-oefenen-inductief-redeneren-oefenen-met-tips-en-uitleg

4.2/5 - (61 stemmen)