Gratis Cijferreeksen Oefenen


design-thinking-workshop

Gratis cijferreeksen oefenen

Met behulp van de bovenstaande e-learning module kun je gratis cijferreeksen oefenen om jezelf in de kijker te spelen tijdens een sollicitatie. Omdat cijferreeksen vaak als lastig worden ervaren tijdens een capaciteitentest of assessment (o.a. SHL) is het goed om extra te oefenen. Dit zal ervoor zorgen dat je zowel rustig blijft, als beter presteert. In de bovenstaande module kun je cijferreeksen gratis oefenen, het is bovendien een complete gratis capaciteitentest met uitleg. Dit betekent dat figuurreeksen oefenen, analogiën oefenen, en numeriek redeneren oefenen ook mogelijk is!

Waarom moet je zoveel mogelijk gratis cijferreeksen oefenen?

Om te begrijpen waarom je veel moet oefenen op cijferreeksen om een zo goed mogelijk resultaat te halen kun je de volgende oefening doen. Ga na in hoe lang je hardop het alfabet op kan zeggen, van a tot z. Waarschijnlijk gaat dit erg snel, onthoud de tijd. Vervolgens doe je exact dezelfde oefening, maar nu start je bij z en eindig je bij a. Wat ging er sneller? Het feit dat je gemakkelijker van a naar z toe werkt heeft alles te maken met herhaling. Herhaling zorgt ervoor dat je hersenen bepaalde patronen gaan herkennen, en deze zo opslaan dat ze zonder moeite opgeroepen kunnen worden wanneer dat nodig is. Omdat je als kind zo vaak het alfabet hebt opgedreund blijft dit patroon altijd gemakkelijk oproepbaar. Met cijferreeksen werkt het net zo, er is altijd een bepaald patroon dat herkend moet worden, en hoe vaker je dergelijke patronen oefent, hoe gemakkelijker je hersenen het herkennen in een willekeurige reeks. Gratis cijferreeksen oefenen zorgt er dus voor dat je herkenningspatronen automatiseert.

De rol van stress in presteren

Tijdens een capaciteitentest speelt er een extra factor mee, die oefening nog belangrijker maakt: stress. Je kunt stress proberen te onderdrukken, maar dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Omdat het maken van een capaciteitentest of het doen van een assessment geen alledaagse bezigheid is zul je waarschijnlijk stress ervaren tijdens het maken van vragen. Deze stress neemt een gedeelte van de beschikbare cognitieve middelen weg, waardoor je niet je volledige hersenkracht kunt inzetten op het oplossen van voorgelegde problemen. Als je veel geoefend hebt, kun je met minder cognitieve middelen toch uitmuntende resultaten boeken, doordat patronen in bijvoorbeeld reeksen dankzij herhaling zijn opgeslagen in de hersenen, en daardoor gemakkelijk oproepbaar. Dus, gratis cijferreeksen oefenen is goed, zorg dat je alle beschikbare tests maakt!

Wij zijn benieuwd naar uw mening! beoordeel de module, of beter nog: laat een compliment of klacht achter aan de rechterkant van het scherm.

3.5/5 - (782 stemmen)