Oefenassessment Doen Gratis – Assessment doen met uitleg

oefenassessment doen gratis

Oefenassessment doen gratis – Assessment doen met tips, uitleg en feedback

Op deze website kun je gratis je een oefenassessment doen. Je kunt gratis een assessment doen in cijferreeksen, figuurreeksen, numeriek redeneren, syllogismen, en analogieën. Bij een oefenassessment wordt er uitgebreide uitleg en feedback gegeven per vraag. Deze uitleg en feedback kun je na het maken van een test inzien, zodat je goede tips meekrijgt tijdens het doen van het assessment. Het assessment oefenen kan nooit kwaad, het is altijd beter om teveel dan om te weinig te oefenen. Mensen die een oefenassessment doen voordat zij zich aan het officiële assessment wagen scoren gemiddeld 14% hoger op het uiteindelijke assessment.

oefenassessment doen

Assessment doen: Is een oefenassessment doen zinvol?

De meningen over of een assessment doen zinvol is zijn verdeeld, maar laat dat je er niet van weerhouden een gratis oefenassessment te doen. Of je het nut wel of niet inziet van een assessment maakt niet uit, je zult er hoe dan ook doorheen moeten komen.

Oefenassessment: Wat zeggen de voorstanders over het doen van een assessment?

  • Een gratis oefenassessment kan de cognitieve capaciteiten van een persoon in kaart brengen: dit wordt meestal gedaan aan de hand van tests zoals je ze op deze website ook gratis kunt oefenen. De meest voorkomende onderdelen zijn cijferreeksen, figuurreeksen (inductief redeneren), numeriek redeneren, analogieën, en syllogismen. Omdat dit het standaard onderdeel van het assessment is, is een oefenassessment maken, of meerdere oefenassessments doen geen slecht idee. Om beter te worden is het van belang om te leren gaan met tijdsdruk en zenuwen, goed te kijken wat je nog niet zo goed kunt, en daarvan te leren. Het helpt als je tests vindt waar goede feedback en uitleg bij wordt gegeven, dat versnelt het leerproces. Het assessment oefenen is een noodzaak.
  • Een oefenassessment kan vaardigheden van een kandidaat testen: vaardigheden zijn de meer op de niet-cognitieve behendigheid gericht. Een voorbeeld van een oefening waar vaardigheden mee getest worden is de postbakoefening. Dit is een oefenassessment waarbij je in een fictieve werkomgeving geplaatst wordt, en een grote hoeveelheid informatie moet ordenen en analyseren. Vaardigheden zoals bijvoorbeeld prioriteren of snelheid worden dan op de proef gesteld. Als je oefenassessments doet is het goed ook een postbakoefening te doen, of tenminste een aanpak te bedenken. Vraag ook feedback, uitleg en tips aan mensen die al eens een assessment hebben gedaan. Het maken van een oefenassessment is geen garantie voor een goed resultaat, vraag hoe anderen het oefenen van een assessment hebben aangepakt en of deze aanpak succesvol was.
  • Een assessment doen maakt het mogelijk de karaktereigenschappen van een sollicitant te testen: de karaktereigenschappen van een persoon kunnen in kaart worden gebracht met psychologische tests, situatie beoordelingstests, of rollenspellen. Een psychologische test bestaat vaak uit ruim honderd vragen en is vaak een standaard onderdeel van het assessment. Een oefenassessment doen is zeer aan te raden, maar het oefenen van een psychologische test is niet noodzakelijk. Het is aan te raden eerlijk antwoord te geven op een psychologisch assessment, omdat je moet passen in het profiel dat het bedrijf zoekt. Moet je liegen om in het profiel te passen, dan zul je je zeer waarschijnlijk niet op je plek gaan voelen in de functie. Als er bijvoorbeeld een stressbestendig iemand wordt gezocht is het van belang dat je niet zegt dat je dat bent, terwijl je eigenlijk juist snel stress oploopt. Tijdens het assessment oefenen wordt dus aangeraden niet teveel te focussen op de psychologische test. Rollenspellen zou je wel kunnen oefenen, zeker omdat dat vaak hetgeen is waar sollicitanten het meest zenuwachtig voor zijn. Een rollenspel oefenen kan veel zenuwen wegnemen.

Oefenassessment doen: Wat zeggen tegenstanders over het assessment doen?

  • Assessments komen de productiviteit van een bedrijf niet ten goede: een oefenassessment doen heeft wel zin om hoger te scoren op een assessment, dat staat buiten kijf. Maar heeft het assessment zelf überhaupt wel zin? Diverse onderzoeken wijzen uit dat bijvoorbeeld promotie op basis van hoge assessment scores juist averechts werken op de overall productiviteit van een organisatie. Random promotie blijkt uit onderzoek zelf te leiden tot de hoogst mogelijk haalbare efficiency.
  • Door de focus op cognitieve capaciteiten in assessments gaan recruiters voorbij aan de vraag of iemand bij de organisatie past: doordat er veel meer werkzoekenden zijn dan dat er werk is wordt door werkgevers alles uit de kast getrokken om uit deze grote poel met kandidaten de meest geschikte te halen. Meestal wordt bij het assessment dan de nadruk op cv’s en cognitieve capaciteiten gelegd (oefenassessment doen gratis). Door deze trend verliest men oog voor persoonlijkheid, dit komt de cultuur van een bedrijf vaak niet ten goede en is dus een slechte ontwikkeling.

Een gratis oefenassessment doen is van groot belang. Het benutten van alle uitleg, tips en feedback is ten zeerste aan te raden. Je kunt een gratis assessment doen op deze website. Oefen goed, of je nou wel of niet het nut inziet van oefenassessments. Een assessment doen is in onze ogen waardevol!

oefenassessment doen gratis

4.2/5 - (17 stemmen)