CV Tips: 8 tips die jouw CV een boost geven

gratis cv tips

CV tips: 8 tips voor jouw CV (+ online CV template maken)

Op zoek naar een baan? Dan heb je zeker een cv nodig. Wat is een cv eigenlijk? Een curriculum vitae (cv) is een  document waar jij aangeeft wat je werkervaring is en welke diploma’s je hebt behaald. Vergeet niet ook je persoonlijke informatie zoals hobby’s en skills in je cv te verwerken.

Interessant: Hier vind je een gratis CV voorbeeld.

Cv maken

Een goed cv vergroot de kans dat je uitgenodigd zal worden voor een sollicitatiegesprek. Waarmee en hoe maak je dan een goed cv? Je kan natuurlijk een cv in Word maken, als je goed bent met Photoshop kan je een creatief cv maken, je kunt ook een online een gratis cv maken of je maakt een video cv. Het is erg belangrijk dat je de optie kiest die bij jou en je toekomstige baan past. Als je aan de slag wilt als advocaat, is een creatief cv misschien niet zo’n goed idee.

Tip: Curriculum vitae maken

Wat zet ik op mijn cv?

#1. Contactgegevens
Begin door je contactgegevens op je cv te zetten maar doe dit niet op automatische piloot. Een eigen website of online portfolio kan zomaar het verschil maken. Zet dit dus ook in deze alinea.

#2. Stel jezelf voor
Een kort, persoonlijk stukje persoonlijk stukje over jezelf schrijven, is een manier om je cv eruit te laten springen. Let wel op dat je niks kopieert van je sollicitatiebrief en dat je geen clichés gebruikt.

#3. Werkervaring
Natuurlijk is het belangrijk dat je jouw werkervaring op je cv zet. Kijk dan wel naar de relevantie ervan. Als je solliciteert naar een marketingfunctie, kan je die 2 maanden als krantenbezorger beter weglaten.

#4. Opleidingen
Je hebt niet voor niks in de schoolbanken gezeten. Zet dan jouw opleidingen dan ook op je cv, begin dan met je diploma van de middelbare school. Vergeet niet te vermelden bij welke opleidingen je een diploma hebt behaald. Als je een opleiding niet hebt afgerond maar hij is wel relevant voor de functie, dan kan je deze wel op je cv zetten. Heb je een interessante minor gedaan? Zet dit ook op je cv!

#5. Kennis en vaardigheden
Spreek je vloeiend Duits? Of ben je een koning met photoshop? Ben je een goede developer en ken je diverse programmeertalen? Zet dit op je cv. Je toekomstige werkgever ziet graag welke skills je in huis hebt. Geef wel het niveau van je skills aan, bijvoorbeeld: Adobe Photoshop: erg vaardig.   

#6. Foto op je cv
Maak een goede portretfoto in het daglicht waarin je glimlacht en recht in de camera kijkt. Je zal sneller onthouden worden als je toekomstige werkgever een beeld bij je heeft. Zet dus zeker een foto op je cv.

#7. Laat je cv nakijken
Je wilt natuurlijk een goede indruk maken. Zorg dus dat er geen spelfouten in je cv staan, laat hem even nakijken door iemand anders. Het zou zonde zijn als de kans op je droombaan je ontnomen zou worden door een spelfout.

#8. LinkedIn
De laatste van de acht CV tips. Jouw LinkedIn profiel wordt ook wel als jouw online cv gezien. Zorg er dus voor dat je LinkedIn profiel in orde is. Je toekomstige werkgever zal zeker een background check doen op social media.gratis cv tips

5/5 - (2 stemmen)